Gnocchi

Tradycyjne danie rodzinne, z sosem pesto lub pomidorowym, albo jako dodatek do mięs.

Gnocchi alla sorrentina

Włoski klasyk. Serwowany we wszystkich restauracjach  Sorrento, uwielbiany w całej Kampanii. Składniki to sos pomidorowy, kluski, mozzarella (fior di latte lub provola), parmezan i bazylia.

Gnocchi spinaci e gorgonzola

Gnocchi w gęstym kremowym sosie serowym z sera gorgonzola dolce, podawane ze szpinakiem i przyprawami.

Spaghetti al Pomodoro

Podstawowe danie tradycyjnej kuchni włoskiej. Cienki makaron, oliwa, czosnek, przyprawy i iryginalny gęsty sos z pomidorów.

Spaghetti aglio olio

Neapolitańskie tradycyne danie. Delikatne smażony krojony w plastry czosnek, oliwa z oliwek, ew. z dod. suszonych czerwonych płatków chili, podrzucane spaghetti

Frittura Gamberi e Calamari

Smazone krewetki, kalmary, mątwy, ośmiorniczki i ryby w przyprawach, z cytryną i ziołami.

Lasagne

Sycące danie na bazie makaronu układanego w prostokątnym naczyniu, na przemian z warstwami farszu. Całośc zapiekana w piecu z przyprawami.

Adres: Nysa, ul. Wyzwolenia 3

Telefon: 795 666 127